karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Tilapia z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zdrowa i smaczna rybna potrawa.

Tilapia z warzywami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Tilapia z warzywami

 

 

Sposób przygotowania:

Tilapia z warzywami
Filety z tilapii obsypujemy przyprawą do ryb Prymat i wstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę. Paprykę kroimy w paski. Marchew obieramy i kroimy w plastry. Ziemniaki również obieramy i kroimy w plastry. Na fiolę aluminiową wykładamy przyprawione filety z ryby. Filety obkładamy przygotowanymi warzywami i lekko skrapiamy oliwą z oliwek. Fiolę zawijamy i przykładamy na blaszkę. Pieczemy w 175°C przez 30 minut. Gotową rybę w folii kładziemy na duży talerz, rozwijamy folię i zajadamy.
Tilapia z warzywami
Przyprawiony filet z tilapii.
Tilapia z warzywami
Filet z tilapii przybrany warzywami.