małatruskaweczka

małatruskaweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 179]

Tilapia zapiekana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Można wykorzystać na świąteczne danie. Ja tak właśnie zrobiłam.

Tilapia zapiekana

Składniki:

Tilapia zapiekana

 

  • 1 kg mrożonych filetów z tilapii
  • 4 cebule
  • 20 dkg pieczarek
  • pół szklanki oleju
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Tilapia zapiekana
Filety rozmrażamy i odciskamy z nich wode. Pieczarki obieramy i obgotowujemy we wrzątku. Po wyjęciu kroimy na cienkie plasterki. Cebule obieramy i kroimy na plasterki. Do naczynia żaroodpornego wkładamy na pzemian wszystkie składniki zaczynając od ryby. Ryba, cebula i gryby. Doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowana zapiekanke z góry polewamy olejem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na 45 minut.