Sposób przygotowania:
Tiramisu
Ciasto czekoladowe : Na tarce o dużych oczkach zetrzeć czekoladę na drobne wiórki.Odstawić na bok. Masło roztopić i zostawić do wystudzenia. Żółtka ubić na parze z połową cukru, białka na bardzo sztywną pianę z drugą połową cukru.Do masy żółtkowej wsypać przesianą mąkę. Mieszać metalową rózgą , dodając roztopione i przestudzone masło , czekoladę i w końcu pianę . Delikatnie wymieszać i przelać ciasto do tortownicy ( o średnicy 24 cm)wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką.Piec w temperaturze 180stopni około 35-40 minut.
Masa :
Żółtka ubić z cukrem , dodać serek i delikatnie wymieszać. Gdy całość się połączy w gładką masę dodać ubitą śmietankę i ponownie delikatnie wymieszać.
Do kawy dolać likier .
Ciasto czekoladowe posmarować konfiturą pomarańczową i położyć połowę masy serowo- śmietanowej. Biszkopty nasączać kawą z likierem i układać promieniście na kremie. Wyłożyć pozostałą część kremu. Wygładzić i wstawić do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem posypać gorzkim kakao.
Masa :
Żółtka ubić z cukrem , dodać serek i delikatnie wymieszać. Gdy całość się połączy w gładką masę dodać ubitą śmietankę i ponownie delikatnie wymieszać.
Do kawy dolać likier .
Ciasto czekoladowe posmarować konfiturą pomarańczową i położyć połowę masy serowo- śmietanowej. Biszkopty nasączać kawą z likierem i układać promieniście na kremie. Wyłożyć pozostałą część kremu. Wygładzić i wstawić do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem posypać gorzkim kakao.
hoffija44
Alita
Sarenka
Babciagramolka
hoffija44