Sposób przygotowania:
Tiramisu
Białka jaj ubijamy na sztywno dodając cukier, następnie dodajemy po jednym żółtku ciągle mieszając, później przesiewamy mąkę. Na koniec wlewamy rozpuszczoną wcześniej i przestudzoną margarynę. Ciasto przelewamy na blaszkę do pieczenia biszkoptów na rolady i pieczemy przez 10- 15 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu i wystudzeniu nasączamy biszkopt syropem kawowym( kawa+ cukier).
Żółtka jaj( 8 sztuk) ucieramy na puszystą masę z cukrem pudrem, mieszamy ją z mascarpone, likierem, ubitą na sztywno kremówką. Na koniec dodajemy rozpuszczoną żelatynę.
Biszkopt kroimy na cztery równe kawałki i przekładamy je masą. Masą smarujemy także boki i wierzch ciasta. Wierzch posypujemy kakao.
Żółtka jaj( 8 sztuk) ucieramy na puszystą masę z cukrem pudrem, mieszamy ją z mascarpone, likierem, ubitą na sztywno kremówką. Na koniec dodajemy rozpuszczoną żelatynę.
Biszkopt kroimy na cztery równe kawałki i przekładamy je masą. Masą smarujemy także boki i wierzch ciasta. Wierzch posypujemy kakao.