Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Tiramisu Moniki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Śmietanę ubić z cukrem, dodać serek - ubić na jednolitą masę. Biszkopty maczać w

Tiramisu Moniki

Składniki:

Tiramisu Moniki

 

  • mała śmietana 36%
  • serek Mascarpone 250g
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 2 paczki okrągłych biszkoptów
  • szklanka mocnej kawy
  • zapach migdałowy
  • kieliszek spirytusu
  • tarta czekolada

Sposób przygotowania:

Tiramisu Moniki
Śmietanę ubić z cukrem, dodać serek - ubić na jednolitą masę. Biszkopty maczać w kawie, układać w szklanym lub ceramicznym naczyniu, wyłożyć na nie pół masy. Na to znów biszkopty nasiąknięte kawą i pozostałą masą. Wierzch wyrównać i obficie posypać tartą gorzką czekoladą. Schłodzić w lodówce.