Sposób przygotowania:
Tiramisu na biszkopcie
Na biszkopt ubijam białka na najwyższych obrotach miksera, dodaję po dwie łyżki cukru i po jednym żółtku. Zmniejszam obroty na drugi stopień i dodaję przesianą mąkę. Blaszkę do pieczenia wykładam papierem, przekładam masę biszkoptową i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170°C-180°C na 35-40 min. Upieczony wyjmuję, studzę i kroję na trzy blaty. Na masę ucieram żółtka z cukrem aż będą białe, dodaję cukier waniliowy i serek mascarpone.Jeśli masa ma być bardziej delikatna dodaję ubite na sztywno białka i mieszam delikatnie łopatką. Kawę mieszam z likierem i nasączam blaty biszkoptowe. Na spód blaszki układam jeden blat, na to 1/3 masy, przykrywam nasączonym biszkoptem, wykład kolejną cześć masy, przykrywam ostatnim nasączonym biszkoptem i smaruję pozostałą masą. Wierzch posypuję kakao i wstawiam ciasto do lodówki, aż masa nie co stężeje.