Sposób przygotowania:
Tiramisu na biszkopcie
CIASTO:Piekę biszkopt. Do miski wbijam jajka i dodaje cukier. Ubijam na puszystą masę. Dodaje mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko razem miksuję i wlewam na blachę. Ciasto piekę ok.30min w piekarniku nagrzanym do 180st. Po wyjęciu z pieca czekam , aż wystygnie. Kroję wzdłuż na pół. Polewam rozpuszczoną kawą - paski pionowe i poziome (w kratkę). Przekładam masą Na wierzchni blat również kładę masę.Wkładam do lodówki na min.4h. Po wyjęciu posypuje wierzch kakao. I gotowe. Smacznego !!! MASA: Serek mascarpone ucieram z cukrem pudrem. Śmietankę ubijam na sztywno. Dodaję do serka i wszystko razem mieszam za pomocą miksera, aż składniki dokładnie sie połączą.