Sposób przygotowania:
Tiramisu na biszkoptach
Kremówkę ubić na sztywno, dodawać po łyżce serka mascarpone wymieszanego z cukrem pudrem, wymieszać. Formę o wymiarach 28x19 wyłożyć folią aluminiową. Kawę wsypać do filiżanki, zalać gotowaną wodą, ostudzić, dodać likier amaretto, wymieszać.
Zanurzać biszkopty w kawie, ułożyć na spodzie formy. Biszkopty przykryć połową kremu. Następnie wyłożyć drugą warstwę nasączonych biszkoptów i resztę kremu. Całość posypać dobrze kakao, odstawić na całą noc do lodówki.
Zanurzać biszkopty w kawie, ułożyć na spodzie formy. Biszkopty przykryć połową kremu. Następnie wyłożyć drugą warstwę nasączonych biszkoptów i resztę kremu. Całość posypać dobrze kakao, odstawić na całą noc do lodówki.