Sposób przygotowania:
Tiramisu według Karoliny
Serek Mascarpone mieszamy dokładnie z cukrem pudrem. Śmietanę ubijamy mikserem na sztywno. Ubitą śmietanę stopniowo dodajemy do serka z cukrem, każdorazowo mieszając dokładnie drewnianą łyżką. Nescafe zalewamy gorącą wodą, mieszamy. Do kawy dodajemy kieliszek likieru (nie musi być - jeśli mają jeść to dzieci) i mieszamy. W kawie z likierem maczamy biszkopciki i kładziemy je na dno naczynia żaroodpornego (lub innego szklanego). Na ułożone biszkopty wykładamy część masy. Na masę ponownie wykładamy namoczone biszkopty, a na biszkopty resztę masy. Wierzchnią masę posypujemy kakao. Naczynie przykrywamy i wkładamy do lodówki. Można oczywiście podać od razu, ale lepsze jest jak postoi trochę w lodówce. Smacznego :)