Sposób przygotowania:
To Wąż zjadał w Singapurze
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Mięso wieprzowe i pierś kurczaka włóż do zamrażarki na pół godziny. Mięso powinno stać się twarde, ale nie zamarznąć. Mięso pokroić w cienkie plasterki. Rozgrzej wok lub dużą patelnię, wlej olej, rozgrzej go, włóż kawałki mięsa i krewetki, smaż ciągle mieszając, przez 2-3 minuty. Dodaj posiekaną szalotkę lub cebulę, imbir i czosnek, smaż nadal, ciągle mieszając przez 2-3 minuty. Wlej sos sojowy, sos chili, ocet, sól i cukier. Całość zagotuj. Wsyp paski kapusty pekińskiej, szpinak i dymkę. Przykryj patelnię i zostaw na ogniu 3-4 minuty. Włóż makaron, podgrzej wszystko dokładnie mieszając i zaraz podawaj.