marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Tofu z dynią na ostro.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Tofu i dynię pokroić w kostkę,pestki z dyni wyjąć.Groszek obgotować,czuszkę posiekać,usunąć nasiona.Podsmażyć,a potem dusić 20 min.Doprawić

Tofu z dynią na ostro.

Składniki:

Tofu z dynią na ostro.

 

  • 80 dag.sera tofu,
  • Ćwiartka dynii bez pstek,
  • 1 czuszka,
  • 60 dag.groszku mrożonego,
  • oliwa z oliwek,
  • sól,
  • szczypta pieprzu,
  • szczypta kurkumy lub curry,
  • 200 ml.wody.

 

Sposób przygotowania:

Tofu z dynią na ostro.
Groszek obgotować na lekko wrzącej,osolonej lekko wodzie,wyjąć
i osączyć.Ser tofu i dynię pokroić w średnią kostkę.Najpierw podsmażyć ser,potem dodać dynię i groszek oraz posiekaną czuszkę bez nasion.Potem zalać wodą,aby pokryła całość.Zakryć pokrywką i dusić z 20 min. na małym ogniu.Doprawić pod koniec
po trochu pieprzem,solą,kurkumą lub curry,ale tylko szczyptę.Zamieszać,spróbować i dosmaczyć w razie potrzeby.
Można podawać potrawkę w miseczkach z pieczywem chrupkim.