Sposób przygotowania:
Tofu z dynią na ostro.
Groszek obgotować na lekko wrzącej,osolonej lekko wodzie,wyjąć
i osączyć.Ser tofu i dynię pokroić w średnią kostkę.Najpierw podsmażyć ser,potem dodać dynię i groszek oraz posiekaną czuszkę bez nasion.Potem zalać wodą,aby pokryła całość.Zakryć pokrywką i dusić z 20 min. na małym ogniu.Doprawić pod koniec
po trochu pieprzem,solą,kurkumą lub curry,ale tylko szczyptę.Zamieszać,spróbować i dosmaczyć w razie potrzeby.
Można podawać potrawkę w miseczkach z pieczywem chrupkim.
i osączyć.Ser tofu i dynię pokroić w średnią kostkę.Najpierw podsmażyć ser,potem dodać dynię i groszek oraz posiekaną czuszkę bez nasion.Potem zalać wodą,aby pokryła całość.Zakryć pokrywką i dusić z 20 min. na małym ogniu.Doprawić pod koniec
po trochu pieprzem,solą,kurkumą lub curry,ale tylko szczyptę.Zamieszać,spróbować i dosmaczyć w razie potrzeby.
Można podawać potrawkę w miseczkach z pieczywem chrupkim.