kaja__1991

kaja__1991

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 235]

tokany z wieprzowiny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

pyszna potrawa i możemy ja Przyrządzić z każdego gatunku mięsa.

tokany z wieprzowiny

Składniki:

tokany z wieprzowiny

 

Sposób przygotowania:

tokany z wieprzowiny
mięso kroimy w paski i oprószamy w mące i smażymy na gorącym oleju. następnie dodajemy pokrojony w kostkę boczek i posiekaną cebulkę. przesmażyć doprawić słodką papryką i zalać wodą. pogotować kilka minut dodać łyżkę koncentratu posolić i dusić aż mięso nie zmięknie. na koniec zaciągnąć sos śmietaną. najlepiej podawać gorące z kopytkami lub ryżem a także z ziemniaczkami.,

Tagi:

przyprawy