Sposób przygotowania:
Torcik 3-Bit
Na samym początku musimy zacząć od zrobienia budyniu używając do tego 750 ml mleka, opcjonalnie można budyń lekko posłodzić.
Po ugotowaniu odstawiamy nasz budyń do ostudzenia, powinien być zimny zanim go połączymy z masłem. Wstawiamy masę krówkową do kąpieli wodnej by było łatwiej ją rozsmarować na herbatnikach.
W czasie gdy nasz budyń się studzi możemy zająć się wykładaniem naszej pierwszej warstwy herbatników w tortownicy (opcjonalnie tortownicę możemy wyłożyć papierem do pieczenia by łatwiej było wyciągnąć nasz torcik).
Na ułożoną warstwę herbatników wykładamy naszą masę krówkową, i wykładamy kolejną warstwę herbatników.
Gdy nasz budyń będzie totalnie zimny miksujemy go z miękkim masłem, następnie wykładamy nasz krem na herbatniki. I wykładamy ostatnią trzecią warstwę herbatników.
Teraz możemy zająć się ubiciem śmietanki (śmietanka oraz miska powinny być uprzednio schłodzone). Miksujemy śmietankę tak długo aż zacznie gęstnieć następnie dodajemy stopniowo cukier puder i śmietan fix.
Po ubiciu śmietanki wykładamy ją na herbatniki i wszystko obsypujemy startą na tarce gorzką czekoladą.
Smacznego (Przechowywać w lodówce)
Po ugotowaniu odstawiamy nasz budyń do ostudzenia, powinien być zimny zanim go połączymy z masłem. Wstawiamy masę krówkową do kąpieli wodnej by było łatwiej ją rozsmarować na herbatnikach.
W czasie gdy nasz budyń się studzi możemy zająć się wykładaniem naszej pierwszej warstwy herbatników w tortownicy (opcjonalnie tortownicę możemy wyłożyć papierem do pieczenia by łatwiej było wyciągnąć nasz torcik).
Na ułożoną warstwę herbatników wykładamy naszą masę krówkową, i wykładamy kolejną warstwę herbatników.
Gdy nasz budyń będzie totalnie zimny miksujemy go z miękkim masłem, następnie wykładamy nasz krem na herbatniki. I wykładamy ostatnią trzecią warstwę herbatników.
Teraz możemy zająć się ubiciem śmietanki (śmietanka oraz miska powinny być uprzednio schłodzone). Miksujemy śmietankę tak długo aż zacznie gęstnieć następnie dodajemy stopniowo cukier puder i śmietan fix.
Po ubiciu śmietanki wykładamy ją na herbatniki i wszystko obsypujemy startą na tarce gorzką czekoladą.
Smacznego (Przechowywać w lodówce)