Sposób przygotowania:
Torcik bez pieczenia
Rodzynki zalać ciepłą wodą na 15 minut, osączyć. Na dno tortownicy ułożyć warstwę herbatników. Śmietanę z cukrem pudrem ubić, ciągle ubijając dodawać stopniowo serek. Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody, ostudzić, połączyć z serkiem. Masę serową wyłożyć do przygotowanej tortownicy. Ułożyć warstwę herbatników.II warstwa: Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody, połączyć z likierem. Połowę mleka z cukrem zagotować. Resztę zimnego mleka zmiksować z żółtkami, mąką, cukrem waniliowym. Połączyć z gotującym się mlekiem, gotować przez kilka minut, przykryć, ostudzić. Masło zmiksować dodając stopniowo zimny budyń. Następnie masę budyniową połączyć z likierem i rodzynkami. Wyłożyć na ser i herbatniki do tortownicy. III warstwa: 2/3 czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, ostudzić. Śmietanę z cukrem pudrem ubić na sztywno, połączyć z płynną czekoladą, wyłożyć na krem. Po wierzchu posypać startą resztą czekolady. Włożyć do lodówki, schłodzić.