carmen1051

carmen1051

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 115]

Torcik bezowy.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczny i kaloryczny torcik .Polecam

Torcik bezowy.

Składniki:

Torcik bezowy.

 

  • 2 kostki masła
  • 1 szklanka cukru
  • 4 jajka
  • 40 dag bezów
  • 1/2szklanki wódki
  • 1 paczka mleka w proszku

Sposób przygotowania:

Torcik bezowy.
Jajka całe utrzec z cukrem na puszysta masę i stopniowo dodawać do tego masło i mleko oraz wlewać alkohol. Gdy już powstanie jednolita masa podzielic na dwie części. Do jednej dodać kakao. Na spód wysmarowanej tortownicy ułozyć bezy zalać jedna częścią masy i wstawić na trochę do lodóki. Gdy masa stężeje znów ułożyć bezy i zalać drugą częścią masy. Na wierzchu tez mozna ułożyc parę bezów. Całość wstawić do lodówki.

Tagi:

jajko jajka