Sposób przygotowania:
Torcik błykawiczny super
Białka oddzielić od żółtek (jajka powinny być zimne z lodówki) dodać szczyptę soli, ubić sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier i cukier waniliowy, następnie żółtka i dalej ubijać , na końcu dodać wymieszane obydwie mąki z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Tortownicę wysmarować lekko tłuszczem, wyłożyć papierem do pieczenia. Piec w 180st C około 50 min.
krem ciemny: Masło utrzeć z cukrem pudrem,do białości,następnie dodać kakao, dalej ucierać,na końcu dokładać po trochu serka.
Krem o smaku krówki: Wykonać wg przepisu na opakowaniu. Upieczony biszkopt przekroić na pół, spód nasączyć posmarować powidłami śliwkowymib(ja dałam własnej roboty mojej mamy), posmarować ciemnym kremem. przykryć drugim ciastem, nasączyć , posmarować kremem o smaku krówki, posypać czekoladą i udekorować owocami, boki obsypać wiórkami kokosowymi,. udekorować wg własnego uznania . Smacznego
krem ciemny: Masło utrzeć z cukrem pudrem,do białości,następnie dodać kakao, dalej ucierać,na końcu dokładać po trochu serka.
Krem o smaku krówki: Wykonać wg przepisu na opakowaniu. Upieczony biszkopt przekroić na pół, spód nasączyć posmarować powidłami śliwkowymib(ja dałam własnej roboty mojej mamy), posmarować ciemnym kremem. przykryć drugim ciastem, nasączyć , posmarować kremem o smaku krówki, posypać czekoladą i udekorować owocami, boki obsypać wiórkami kokosowymi,. udekorować wg własnego uznania . Smacznego
mania
Babciagramolka
Sarenka
Dokladnie to samo mialam na mysli.
A.B.