Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Torcik brzoskwiniowy z budyniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pychotka na niedzielny podwieczorek!

Torcik brzoskwiniowy z budyniem

Składniki:

Torcik brzoskwiniowy z budyniem

 

  • 40dag.waniliowego serka homogenizowanego,
  • 1paczka biszkoptów,
  • 1puszka brzoskwiń,
  • 1op.budyniu czekoladowego,
  • mleko,
  • 2łyżeczki żelatyny,
  • 1op.galaretki brzoskwiniowej.

Sposób przygotowania:

Torcik brzoskwiniowy z budyniem
Budyń przygotować wg.przepisu na opakowaniu zmniejszając o 1\5ilość mleka.Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach przegotowanej wody,a gdy napęcznieje,podgrzać,ostudzić i połączyć z serkiem.Przygotowaną masę serową przelać do tortownicy i wstawić do lodówki.Budyń przestudzić,ale uważać,żeby całkowicie nie wystygł,wyłożyć go na stężałą masę serową.Powtykać w niego ukośnie biszkopty,tak by częściowo wystawały ponad powierzchnie budyniu.Wstawić do lodówki.Galaretkę przygotować wg.przepisu na opakowaniu,ostudzić.Gdy budyń całkowicie zastygnie,ułożyć na nim osączone brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką,odstawić do lodówki.

Tagi:

biszkopt