Sposób przygotowania:
Kruche z truskawkami i jagodami
Truskawki oczyszczamy, płuczemy i osączamy. Jagody przebieramy, płuczemy i osuszamy. Zagniatamy składniki podane w przepisie na ciasto.
Dzielimy na dwie nierówne części. Większą częścią wylepiamy spód przygotowanej dużej blaszki a mniejszą odkładamy do lodówki.
Ciasto w blaszce oprószamy mąką i wykładamy przygotowane owoce. Oprószamy je cukrem i zasypujemy resztą ciasta skubiąc ciasto paluchami.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy do zrumienienia ok 50 min w 180 stopniach. Po wystudzeniu ciasto można oprószyć cukrem pudrem.
Dzielimy na dwie nierówne części. Większą częścią wylepiamy spód przygotowanej dużej blaszki a mniejszą odkładamy do lodówki.
Ciasto w blaszce oprószamy mąką i wykładamy przygotowane owoce. Oprószamy je cukrem i zasypujemy resztą ciasta skubiąc ciasto paluchami.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy do zrumienienia ok 50 min w 180 stopniach. Po wystudzeniu ciasto można oprószyć cukrem pudrem.
SylaUla
katarzynka455
Dziękuję baaardzo:)