Sposób przygotowania:
Torcik gruszkowo - porzeczkowy
Ciasto: Składniki na ciasto łączymy kolejno ze sobą a następnie dzielimy na 3 równe części. Wykonujemy bezę ubijając białka z cukrem. Pieczemy każdą część ciasta posmarowaną 1/3 częścią bezy natortownicy 24 cm w temp 170 stopni przez 20 minut.Czynność tą powtarzamy z tym, że jedną część ciasta zamiast makiem posypujemy wiórkami kokosowymi.Masa śmietanowa: Ubijamy śmietanę na sztywno. Wsypujemy cukier puder i 2 zagęstniki - fixy do śmietany. Na jeden krążek ciasta z makiem wykładamy porcje śmietany ,posypujemy pokrojoną w kostkę gruszką i robimy kleksy z dżemu wokół brzegu ciasta. Przykrywamy drugim ciastem posypanym wiórkami . Smarujemy masą .Przykrywamy masę śmietanową ostatnim krążkiem ciasta i dekorujemy owocami i dżemem. Chłodzimy 2 h w lodówce .
![Torcik gruszkowo - porzeczkowy Torcik gruszkowo - porzeczkowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/torcik-gruszkowo-porzeczkowy-317230.jpg)
![Torcik gruszkowo - porzeczkowy Torcik gruszkowo - porzeczkowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/torcik-gruszkowo-porzeczkowy-317231.jpg)
![Torcik gruszkowo - porzeczkowy Torcik gruszkowo - porzeczkowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/torcik-gruszkowo-porzeczkowy-317232.jpg)
![Torcik gruszkowo - porzeczkowy Torcik gruszkowo - porzeczkowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/torcik-gruszkowo-porzeczkowy-317233.jpg)