Sposób przygotowania:
Torcik gruszkowy z precelkami Gosi
Ubijamy białka dodajemy stopniowo cukier następnie dodajemy 2 żółtka jeszcze chwilę ubijamy dodajemy wymieszane składniki mieszamy.Ciasto wlewamy do tortownicy 28cm wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika 30-35 minut 175 st . Gruszki odsączamy i kroimy w kostkę. Żelatynę moczymy w zimnej wodzie tylko tyle aby żelatynę można było wymieszać ,zostawiamy az napęcznieje następnie zalewam wrzątkiem tez mało mieszamy i studzimy. Ubijamy śmietanę z cukrem cukrem waniliowym wlewamy lekko wystudzoną żelatynę,następnie dodajemy gruszki i posypkę czekoladową mieszamy i wylewamy na biszkopt. Górę dekorujemy dowolnie. Można ułożyć czekoladowe precelki. POLECAM ! ! !
Bo
edytaha
gusia1000
marietta