Sposób przygotowania:
Torcik jabłkowo-aroniowy
Białka ubijamy na sztywno, ucierając stopniowo wsypujemy cukier oraz dodajemy po jednym żółtku, na końcu dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Tortownicę (22cm) smarujemy tłuszczem, posypujemy bułką tartą, przelewamy przygotowana masę. Wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez 25-30 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczony i ostudzony biszkopt kroimy na pół.
Do rondelka wlewamy 0,5 litra soku, dodajemy cukier, zagotowujemy. Do pozostałego soku wsypujemy budynie, dokładnie mieszamy, wlewamy do gotującego się soku, gotujemy do momentu aż zgęstnieje.
Połowę gorącej masy wylewamy na biszkopt, przykrywamy wierzchnią częścią biszkoptu, lekko dociskamy. Na wierch wylewamy pozostałą część gorącej masy, odstawiamy do całkowitego ostudzenia.
Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder oraz rozpuszczoną żelatynę w niewielkiej ilości gorącej wody. Masę wykładamy na wierch, wyrównujemy, posypujemy płatkami czekolady, wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Do rondelka wlewamy 0,5 litra soku, dodajemy cukier, zagotowujemy. Do pozostałego soku wsypujemy budynie, dokładnie mieszamy, wlewamy do gotującego się soku, gotujemy do momentu aż zgęstnieje.
Połowę gorącej masy wylewamy na biszkopt, przykrywamy wierzchnią częścią biszkoptu, lekko dociskamy. Na wierch wylewamy pozostałą część gorącej masy, odstawiamy do całkowitego ostudzenia.
Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder oraz rozpuszczoną żelatynę w niewielkiej ilości gorącej wody. Masę wykładamy na wierch, wyrównujemy, posypujemy płatkami czekolady, wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.