Sposób przygotowania:
Torcik jogurtowo-cytrynowy
BISZKOPT Białka ubić na sztywną pianę (dodać szczyptę soli -lepiej się ubije), następnie cukier, wodę, mąkę wymieszaną z proszkiem. Piec około 20-25 min w temp 180 stopni. MASA Namoczyć żelatynę w zimnej wodzie. Jogurt wymieszać z cukrem, oraz z sokiem z cytryny. Dodać rozpuszczoną żelatynę (żelatyna będzie gęsta, więc wstawić ją do gorącej kąpieli na chwilkę) i odstawić na chwilkę do lodówki. Gdy lekko stężeje, połączyć z ubitą na sztywno śmietaną kremówką. Wykończenie: Biszkopt ponakłuwać i skropić likierem kokosowym (nie koniecznie) następnie cienko posmarować biszkopt galaretką owocową (ja użyłam dżemu porzeczkowego) i wylać gotową masę (jak jest mało gęsta wstawić na chwilkę jeszcze do lodówki) Tak przygotowany tort wstawić na 5 godzin do lodówki. Gdy zastygnie, usunąć brzeg formy. Udekorować plasterkami limonki, chipsami owocowymi, albo zrobić na wierzch galaretkę cytrynową