Sposób przygotowania:
Torcik kakaowy Gosi
Ubijamy białka dodajemy stopniowo cukier do ubitych białek dodajemy zółtka jeszcze chwilę ubijamy ,następnie dodajemy przesianą mąkę,kakao i proszek do pieczenia mieszamy wylewamy na blachę40/40 wyłozoną papierem do pieczeniawkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy 20 minut. Ubijamy margarynę do białosci ,następnie dodajemy o łyżce masy i dalej mieszamy mikseremaz damy całą zawartość puszki. Wystudzony biszkopt przecinamy na 4 równe paski każdy pasek smarujemy kremem.Pierwszy pasek zwijamy ciasno układamy na srodku patery,następnie dodajemy pozostałe paski owijająć w koło. Górę i boki smarujemy pozostałym kremem. Boki obsypujemy wiórkami kokosowymi wymieszanymi z posypką czekoladową.Górę tortu dekorujemy dowolnie.
zbysiowa
izabela11111
edytaha
Bo
marietta
gusia1000
Głos oddany.