Sposób przygotowania:
Torcik karpatka
Ciasto: Margarynę gotujemy z wodą. Dodajemy mąkę. Wymieszać i gotować około 2 minut. Wystudzić i dodać jajka. Wymieszać. Rozsmarować w dwóch okrągłych foremkach. Piec każdy krążek około godziny.
karpatka na okrągło, krem, krem i jeszcze raz krem
zewa
justynak223
Krem: Z mleka odlać 1/2 szklanki i rozrobić w niej obie mąki. Pozostałe mleko zagotować z cukrem. Trzeba mieszać , aby cukier dobrze się rozpuścił. Gdy mleko się zagotuje z masy z mąkami robimy budyń. Wlewamy mąki do gorącego mleka cały czas mieszając. Gdy masa ostygnie dodajemy stopniowo margarynę i miksujemy na jednolitą masę.
zewa
justynak223
Krem wyszedł mi rzadszy bo dodałam do budyniu mniej margaryny, lepiej dodać więcej wtedy będzie sztywny taki jak być powinien.
zewa
Pytam o krem, bo ja dodaję jeszcze jajko, masa jest puszysta, ładnie się trzyma i nie rozpływa. A kostka masła to w zupełności starczy.
justynak223
]Muszę wypróbować z jajkiem.
dynia33c