Sposób przygotowania:
Torcik meksykański z tortillą
Cebulę dokładnie obieramy i kroimy w kostkę. Z papryki usuwamy gniazda nasienne, następnie kroimy ją w kostkę. Groszek zielony rozmrażamy. Na jednej z patelni podsmażamy mięso mielone, dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy całość wegetą.
Na drugiej patelni szklimy cebulę. Pod koniec smażenia dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy paprykę i smażymy wszystko razem około 5 minut.
Przekładamy ją do mięsa, dodajemy zielony groszek i smażymy razem około 10 minut. Kolejno dodajemy fasolę i kukurydzę – zdejmujemy z ognia i doprawiamy przyprawami do smaku. Żółty ser ścieramy na grubych oczkach tarki. Tortownicę smarujemy i na spód wykładamy 2 tortille.
Na tortille kładziemy 1/3 farszu i posypujemy 1/3 startego sera. Podobnie układamy dwie kolejne warstwy. Zapiekankę wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na pół godziny. Aby tort się dobrze kroił powinien postać około pół godziny po wyjęciu z piekarnika. Życzę smacznego :)
Na drugiej patelni szklimy cebulę. Pod koniec smażenia dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy paprykę i smażymy wszystko razem około 5 minut.
Przekładamy ją do mięsa, dodajemy zielony groszek i smażymy razem około 10 minut. Kolejno dodajemy fasolę i kukurydzę – zdejmujemy z ognia i doprawiamy przyprawami do smaku. Żółty ser ścieramy na grubych oczkach tarki. Tortownicę smarujemy i na spód wykładamy 2 tortille.
Na tortille kładziemy 1/3 farszu i posypujemy 1/3 startego sera. Podobnie układamy dwie kolejne warstwy. Zapiekankę wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na pół godziny. Aby tort się dobrze kroił powinien postać około pół godziny po wyjęciu z piekarnika. Życzę smacznego :)
kołczu
Cukiereczek13
Dzięki :) haha można i taki na urodziny zaserwować :)
Babciagramolka
Cukiereczek13
Dziękuje, jest równie smaczny :)
monia2005
Cukiereczek13
Dziękuje :)
jaNina
zbysiowa
szpileczka
Cukiereczek13
Na pewno będzie im smakował :)
Husiaaa