Sposób przygotowania:
Torcik mięsno-ryżowy z porem kukurydzą i pomidorem
Mięso przyprawić, posolić, dobrze wymieszać. Przesmażyć na oleju. wtopić serek, dokładnie wymieszać i wyłożyć na dno naczynia żaroodpornego.
Obsypać ,mięso kukurydzą. Pora pokroić w półplasterki i również podsmażyć na oleju. Gdy zacznie miękknąć zalać bulionem. Dusić do miękkości. Wsypać ryż i gotować do odparowania wody. Jeżeli ryż będzie nadal twardy a bulion wyparuje, podlać jeszcze wodą.
Ryżową masę z porem wyłożyć na kukurydzę. Pomidory pokroić w plastry i rozłożyć na zapiekance.
Posypać delikatnie przyprawą do pizzy. Włożyć do nagrzanego do 180*C piekarnika i zapiekać ok. 30min
Obsypać ,mięso kukurydzą. Pora pokroić w półplasterki i również podsmażyć na oleju. Gdy zacznie miękknąć zalać bulionem. Dusić do miękkości. Wsypać ryż i gotować do odparowania wody. Jeżeli ryż będzie nadal twardy a bulion wyparuje, podlać jeszcze wodą.
Ryżową masę z porem wyłożyć na kukurydzę. Pomidory pokroić w plastry i rozłożyć na zapiekance.
Posypać delikatnie przyprawą do pizzy. Włożyć do nagrzanego do 180*C piekarnika i zapiekać ok. 30min
SylaUla