Sposób przygotowania:
Torcik mocno kremowy
Przygotować składniki na biszkopt. Następnie żółtka oddzielić od białek, białka ubić na sztywną pianę. Same żółtka utrzeć z cukrem na jasną masę, dodać cukier waniliowy i olejek śmietankowy i proszek do pieczenia. Przesiać mąkę tortową i dodać do pozostałych składników. Blaszkę prostokątną wyłożyć na dnie papierem do pieczenia. Włożyć ciasto biszkoptowe do blaszki i piec w temperaturze około 200 stopni C przez około 50 minut. Biszkoptowe ciasto wyjąć z piekarnika, ostudzić. Następnie przekroić biszkopt na dwie części. Obie części skropić likierem . Według przepisu podanego na opakowaniu przygotować masę a następnie wyłożyć masę na pierwszy biszkopt, przykryć drugim biszkoptem skropionym likierem . Śmietankę kremówkę schłodzić włożyć do wysokiego naczynia i zmiksować na delikatną sztywną masę, dodać śmietanfix, cukier puder i likier amaretto, całość dokładnie zmiksować. Wyłożyć ubitą masę na wierzch i boki ciasta równomiernie rozsmarować, nałożyć również do szprycy masę i dekorować ciasto. Pod bieżącą wodą opłukać owoce i w sposób dowolny udekorować nimi tort. Po wykonaniu schłodzić ciasto.
marietta