Sposób przygotowania:
Torcik na kolejny jubileusz
Sposób przygotowania biszkoptu. 1. Białka oddzielamy od żółtek ,ubijamy na sztywną piane ze szczyptą soli,cały czas ubijając dodajemy na przemian cukier z żółtkami .Mąki łączymy z proszkiem do pieczenia i przesiewamy do masy jajecznej, delikatnie mieszając, następnie ciasto przekładamy do tortownicy o szer. 26 cm.wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w 180 stopniach do suchego patyczka około 40 min. Po upieczeniu biszkopt studzimy i kroimy na 3 blaty.
2. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem,pod koniec ubijania dodajemy śmietan fixy.
Do ubitej śmietany dodajemy porcjami ser ,delikatnie łączymy z ubitą śmietaną ,tak przygotowaną masę włożyć do lodówki celem schłodzenia.
3. Brzoskwinie odsączamy na sicie ,osuszamy, kroimy w kostkę. Sokiem nasączamy biszkopty.
4. Dolny blat nasączamy sokiem z brzoskwiń ,smarujemy dżemem brzoskwiniowym, nakładamy cześć masy śmietankowo - serowej, na masę nakładamy cześć pokrojonych brzoskwiń, brzoskwinie wciskamy delikatnie w krem przykrywamy lekko masą i nakładamy drugi blat robimy to samo co z pierwszym, nakładamy ostatni blat. Dociskając i równając cały tort .
5. Kokos uprażyć na gorącej patelni bez tłuszczu ponieważ kokos sam w sobie jest tłusty.
6. Cały tort łącznie z górą smarujemy kremem. Boki obkładamy uprażonym kokosem. Górę dekorujemy według swojego uznania, u mnie udekorowany różyczkami i ozdobami zrobionymi z masy cukrowej ( mojego wykonania ).
Piec w 180 stopniach do suchego patyczka około 40 min. Po upieczeniu biszkopt studzimy i kroimy na 3 blaty.
2. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem,pod koniec ubijania dodajemy śmietan fixy.
Do ubitej śmietany dodajemy porcjami ser ,delikatnie łączymy z ubitą śmietaną ,tak przygotowaną masę włożyć do lodówki celem schłodzenia.
3. Brzoskwinie odsączamy na sicie ,osuszamy, kroimy w kostkę. Sokiem nasączamy biszkopty.
4. Dolny blat nasączamy sokiem z brzoskwiń ,smarujemy dżemem brzoskwiniowym, nakładamy cześć masy śmietankowo - serowej, na masę nakładamy cześć pokrojonych brzoskwiń, brzoskwinie wciskamy delikatnie w krem przykrywamy lekko masą i nakładamy drugi blat robimy to samo co z pierwszym, nakładamy ostatni blat. Dociskając i równając cały tort .
5. Kokos uprażyć na gorącej patelni bez tłuszczu ponieważ kokos sam w sobie jest tłusty.
6. Cały tort łącznie z górą smarujemy kremem. Boki obkładamy uprażonym kokosem. Górę dekorujemy według swojego uznania, u mnie udekorowany różyczkami i ozdobami zrobionymi z masy cukrowej ( mojego wykonania ).
gusia1000