Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Torcik na różne okazje

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Smaczny torcik na przyjęcie.

Torcik na różne okazje Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Torcik na różne okazje

 

  • Biszkopt jasny:
  • 8 jajek
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • Krem:
  • 1 opakowanie kremu czekoladowego
  • 1 szklanka mleka
  • 10 dag masła
  • 1 tabliczka czekolady
  • Krem kokosowy:
  • 1 kostka masła
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 1 opakowanie budyniu śmietankowego
  • 2 szklanki mleka
  • 1 małe opakowanie wiórek kokosowych
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 2 brzoskwinie
  • galaretka czerwona
  • Dodatkowo:
  • 2 opakowania kremu śmietankowego
  • Nasączenie:
  • Herbata z cukrem

 

 

Sposób przygotowania:

Torcik na różne okazje
Jajka wbić do miski,wsypać cukier,cukier waniliowy i zmiksować do uzyskania puszystej masy.Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia,dokładnie wszystko ze sobą połączyć.Tortownicę obłożyć papierem do pieczenia.Przelać ciasto i piec w 180 stopniach przez ok 30 minut.Po upieczeniu ostudzić i przekroić na trzy płaty. Krem czekoladowy rozrobić według przepisu na opakowaniu,wymieszać z masłem.Czekoladę pokroić na mniejsze kawałki.Wymieszać wraz z kremem. Krem kokosowy: Wiórki kokosowe zmielić. Budyń rozrobić na mleku.Ugotować dodając zmielone wiórki kokosowe.Ostudzić całość. Masło utrzeć z cukrem na puch.Cały czas miksując dodawać po łyżeczce ostudzonego budyniu.Dodać łyżeczkę soku z cytryny,. Brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki.Galaretkę pokroić w kosteczkę.Herbatę zaparzyć z cukrem i wystudzić.Nasączyć biszkopt.Pierwszy płat przełożyć kremem czekoladowym z kawałkami czekolady.Ułożyć drugi i rozsmarować krem kokosowy z kawałkami brzoskwiń oraz galaretką.Docisnąć wierzch i wyrównać. Kremy śmietankowe rozrobić według przepisu na opakowaniu.Rozsmarować tort po całości,dekorując według uznania.
Torcik na różne okazje
Każdy krem nalezy dokładnie rozrobić i przełozyc na biszkopt