Sposób przygotowania:
Torcik na różne okazje
Jajka wbić do miski,wsypać cukier,cukier waniliowy i zmiksować do uzyskania puszystej masy.Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia,dokładnie wszystko ze sobą połączyć.Tortownicę obłożyć papierem do pieczenia.Przelać ciasto i piec w 180 stopniach przez ok 30 minut.Po upieczeniu ostudzić i przekroić na trzy płaty. Krem czekoladowy rozrobić według przepisu na opakowaniu,wymieszać z masłem.Czekoladę pokroić na mniejsze kawałki.Wymieszać wraz z kremem. Krem kokosowy: Wiórki kokosowe zmielić. Budyń rozrobić na mleku.Ugotować dodając zmielone wiórki kokosowe.Ostudzić całość. Masło utrzeć z cukrem na puch.Cały czas miksując dodawać po łyżeczce ostudzonego budyniu.Dodać łyżeczkę soku z cytryny,. Brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki.Galaretkę pokroić w kosteczkę.Herbatę zaparzyć z cukrem i wystudzić.Nasączyć biszkopt.Pierwszy płat przełożyć kremem czekoladowym z kawałkami czekolady.Ułożyć drugi i rozsmarować krem kokosowy z kawałkami brzoskwiń oraz galaretką.Docisnąć wierzch i wyrównać. Kremy śmietankowe rozrobić według przepisu na opakowaniu.Rozsmarować tort po całości,dekorując według uznania.
marietta
kalia