Sposób przygotowania:
Torcik niebo w gębie
Przygotować niezbędne składniki na torcik. Jaja sparzyć wrzącą wodą, mąkę przesiać na sicie, ubić białka na sztywno ze szczyptą soli, dodać żółtka i cukier. Dobrze ubić całość, dodać mąkę i proszek, zamieszać.Wymieszać składniki i ciasto włożyć do natłuszczonej formy. Piec w temperaturze około 180 -200 stopni C do uzyskania zarumienionego ciasta przez około 40 minut. Galaretki przygotować według przepisu podanego na opakowaniu, pozostawić do zastygnięcia. Po zastygnięciu pokroić w kostkę lub paski i udekorować nimi wierz tortu. Śmietanę schłodzić i ubić z bitą śmietaną w proszku i do tego wlać ostudzoną i rozpuszczoną żelatynę. Na końcu wsypać wiórki kokosowe i likier kokosowy. Dobrze wymieszać. Wyłożyć na biszkopt i na jego boki, na boki nałożyć wiórki kokosowe- 10 dkg i okruszki z biszkopta, do szprycy włożyć trochę śmietany ubitej, wykonać wzory finezyjne i ozdobić ananasem i brzoskwiniami z puszki, pokroić kawałki galaretki do dekoracji. Wykonać napis z polewy czekoladowej, można użyć pisaków spożywczych. Schłodzić torcik przed podaniem.