Sposób przygotowania:
Torcik owocowy
Przygotowac biszkopt:
Jajka ubic z cukrem, cukrem waniliowym, dodac stopniowo make i skorke starta z cytryny. Piec w tortownicy 25 min. w temp.160 stopni. Ostudzic i przekroic na pol (potrzebujemy 2 krazki).
Wykonanie kremu:
2 budynie ugotowac na 1/2 l mleka. Odstawic do ostudzenia. Miekkie maslo ubic z cukrem pudrem, dodawac po 1 lyzce ostudzonego budyniu. Dobrze zmiksowac. Powoli wlewac sok z cytryny ciagle miksujac. Krem budyniowy odstawic do lodowki. Zimna smietane ubic z usztywniaczem i 1 cukrem waniliowym, polaczyc delikatnie z kremem budyniowym. Odlozyc 3 lyzki kremu do rekawa cukierniczego-do dekoracji. Mandarynki odcedzic z soku. Na pierwszy krazek biszkoptu (pokropiony odrobina soku z mandarynek) wylozyc polowe kremu i wcisnac mandarynki. Nastepnie przykrywany drugim krazkiem biszkoptu. Znowu kropimy sokiem z mandarynek i wykladamy reszte kremu. Na krem kladziemy umyte i obrane truskawki. Na truskawki ja dalam Tortengus, mozna polac takze stezona galaretka. Reszta kremu dekorujemy gore tortu. Przechowujemy w lodowce. Po kilku godzinach lub na drugi dzien tort smakuje najlepiej.
Jajka ubic z cukrem, cukrem waniliowym, dodac stopniowo make i skorke starta z cytryny. Piec w tortownicy 25 min. w temp.160 stopni. Ostudzic i przekroic na pol (potrzebujemy 2 krazki).
Wykonanie kremu:
2 budynie ugotowac na 1/2 l mleka. Odstawic do ostudzenia. Miekkie maslo ubic z cukrem pudrem, dodawac po 1 lyzce ostudzonego budyniu. Dobrze zmiksowac. Powoli wlewac sok z cytryny ciagle miksujac. Krem budyniowy odstawic do lodowki. Zimna smietane ubic z usztywniaczem i 1 cukrem waniliowym, polaczyc delikatnie z kremem budyniowym. Odlozyc 3 lyzki kremu do rekawa cukierniczego-do dekoracji. Mandarynki odcedzic z soku. Na pierwszy krazek biszkoptu (pokropiony odrobina soku z mandarynek) wylozyc polowe kremu i wcisnac mandarynki. Nastepnie przykrywany drugim krazkiem biszkoptu. Znowu kropimy sokiem z mandarynek i wykladamy reszte kremu. Na krem kladziemy umyte i obrane truskawki. Na truskawki ja dalam Tortengus, mozna polac takze stezona galaretka. Reszta kremu dekorujemy gore tortu. Przechowujemy w lodowce. Po kilku godzinach lub na drugi dzien tort smakuje najlepiej.
jovi
Doro
zewa
Luno za ciacho wielka 5.
Jojo
Natala1210
mloda
elzbieta8960
eli_555