IwonaM

IwonaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 230]

Torcik owocowy z galaretką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Torcik owocowy to smakowite ciasto z owocami. Owoce można zmieniać wg sezonowych.

Torcik owocowy z galaretką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Torcik owocowy z galaretką

 

 

 

  • 0,5 szklanki cukru

 

 

  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia

 

  • 1 cukier waniliowy

 

 

  • 1 galaretka brzoskwiniowa

 

  • 1 budyń śmietankowy

 

  • 250 ml wody

 

  • 3 łyżki cukru

 

 

 

Sposób przygotowania:

Torcik owocowy z galaretką
Margarynę ucieramy z cukrem oraz cukrem waniliowym na puch, pod koniec dodawać po jednym jajku. Mąkę oraz proszek do pieczenia przesiać, dodać sól i ciągle miksować. Gotowe gładkie ciasto przelać do formy i piec ok 20 - 25 min. w temp. 180'C. Galaretkę rozpuścić w 250 ml wody i pozostawić do lekkiego stężenia. W 500 ml mleka i 3 łyżkach cukru przygotować budyń. Na upieczone ciasto nakładamy letni budyń, a następnie układamy owoce. Owoce polewamy tężejącą galaretką i wstawiamy na ok 60 min do lodówki. Smacznego !!
Torcik owocowy z galaretką
Torcik owocowy z galaretką i budyniem w całości
Torcik owocowy z galaretką
Przygotowujemy wszystkie składniki do przygotowania ciasto
Torcik owocowy z galaretką
Gotowe ciasto przekładamy do formy i pieczemy
Torcik owocowy z galaretką
Ciasto smarujemy letnim budyniem i dekorujemy owocami

Tagi:

jajko jajka