Sposób przygotowania:
Torcik rabarbarowy
Nadzienie: Rabarbar obieramy i kroimy w plasterki zasypujemy cukrem, wanilią. Tak przygotowany odkładamy przynajmniej na godzinę, ale najlepiej zostawić go na całą noc. Ciasto: Wszystkie składniki mieszamy w misce ( kruche ciasto najlepiej wyrabiać ręką). Kiedy wszystkie się połączą rozwałkowujemy je i przekładamy do tortownicy wysmarowanej masłem i posypaną bułką tartą ( można wyłożyć spód tortownicy papierem do pieczenia). Ciasto staramy się przeciągnąć na ściany tortownicy aby utworzyły brzeg. Na ciasto wykładamy odsączony rabarbar który posypujemy kruszonką (100 g stopionego, przestudzonego masła, 100 g mąki, 50 g cukru- składniki rozcieramy palcami - powstanie coś na kształt grudek piachu ) i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 st (termoobieg) około 50 minut.