bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Torcik ryżowy włoski

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Super smaczny torcik ryżowy z włoskim akcentem.

Torcik ryżowy włoski

Składniki:

Torcik ryżowy włoski

 

Sposób przygotowania:

Torcik ryżowy włoski
Czosnek pokroić w plasterki i lekko zrumienić na oliwie. Pomidory i bazylię umyć. Mozzarellę pokroic w plastry, plus wyciąć kieliszkiem 3 kółka. Pomidory pokroić w plastry. Wafel posmarować serkiem ricotta, na to ułożyć kilka listków bazylii, plaster mozzarelli, pomidora, kilka kaparów i plasterek czosnku. Przyprawić. Nałożyć kolejny wafel i powtórzyć układanie warstw. Na góre dać tylko pomidora, kółeczka mozzarelli, kapary, liście bazylii i skropić octem balsamicznym.

Tagi:

sery ser kapary