Sposób przygotowania:
Torcik serowy 2
Herbatniki drobno kruszymy. 4 łyżki masła roztapiamy. Następnie pokruszone herbatniki łączymy z roztopionym masłem. Mokre okruszki ciasteczek przekładamy do małej tortownicy, wylepiamy nimi dno. Pieczemy 5-10 minut w temp. 180*C. Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance wody, odstawiamy do lekkiego stężenia. Ser trzykrotnie mielimy. Pozostałe masło ucieramy z cukrem pudrem oraz z żółtkami. Utarte żółtka łączymy ze zmielonym serem. Następnie dodajemy tężejącą galaretkę oraz ubitą pianę z białek. Brzoskwinie osączamy z zalewy, kroimy w kostkę. Następnie pokrojone brzoskwinie delikatnie dodajemy do masy serowej i mieszamy. Tak przygotowaną masę serową z kawałkami brzoskwiń wykładamy do tortownicy na pokruszone ciasteczka. Odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.