Sposób przygotowania:
Torcik śliwkowy
W misce utrzeć żółtka z cukrem na puszystą masę. W osobnym garnuszku ubić białka na puszystą masę i połączyć z żółtkami. Obie mąki wymieszać ze sobą i przesiać. Dodać proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać, dodając olej. Ciasto wylać na blaszkę wysmarowanej masłem o wymiarach 24 x 40 cm. Włożyć do gorącego piekarnika i piec 35 minut w temp 160 C.
Masę do placka przygotować w małym garnuszku. Śmietanę ubić na puszystą pianę. Dodać serek waniliowy, cukier, oraz podgrzaną i rozpuszczoną galaretkę w 100 ml wody. Gdy biszkopt jest już ostudzony wysmarować go masą i wstawić na godzinę do lodówki.
Galaretki przygotować według przepisu i ostudzić. Tężejącą galaretkę wylać na masę i odstawić do lodówki na 2 godziny. Ciasto przyozdobić śliwkami, wiórkami kokosowymi i rodzynkami.
Masę do placka przygotować w małym garnuszku. Śmietanę ubić na puszystą pianę. Dodać serek waniliowy, cukier, oraz podgrzaną i rozpuszczoną galaretkę w 100 ml wody. Gdy biszkopt jest już ostudzony wysmarować go masą i wstawić na godzinę do lodówki.
Galaretki przygotować według przepisu i ostudzić. Tężejącą galaretkę wylać na masę i odstawić do lodówki na 2 godziny. Ciasto przyozdobić śliwkami, wiórkami kokosowymi i rodzynkami.
wiola333
martunia19