Sposób przygotowania:
Torcik śmietankowo -francuski
Rozwijamy ciasto francuskie. Pomagając sobie spodem od tortownicy wycinamy z ciasta 2 koła. Każde z nich smarujemy roztrzepanym jajkiem. Koło przeznaczone na wierzch tortu dzielimy na 8 części i posypujemy migdałami. Spody tortu pieczemy pieczemy około 15 minut w 200°C.
Upieczone spody przekładamy przygotowaną śmietanką z dodatkiem owoców. . Po zastygnięciu śmietanki boki obtaczamy także migdałami.
Masa śmietanowa: Żelatynę rozpuszczamy w 0,5 szklanki przegotowanej wody i studzimy. Jajko ubijamy z cukrem na kogel-mogel. Oddzielnie ubijamy schłodzona śmietankę. Do ubitej dodajemy ubite jajko. Na koniec do całości wlewamy żelatynę. Dokładnie miksujemy. Do gotowej masy dodajemy truskawki. Delikatnie mieszamy.
Śmietanką przekładamy upieczone francuskie ciasta. Na wierzch dajemy ponacinane ciasto. Całość przed dekorujemy połówkami truskawek.
Upieczone spody przekładamy przygotowaną śmietanką z dodatkiem owoców. . Po zastygnięciu śmietanki boki obtaczamy także migdałami.
Masa śmietanowa: Żelatynę rozpuszczamy w 0,5 szklanki przegotowanej wody i studzimy. Jajko ubijamy z cukrem na kogel-mogel. Oddzielnie ubijamy schłodzona śmietankę. Do ubitej dodajemy ubite jajko. Na koniec do całości wlewamy żelatynę. Dokładnie miksujemy. Do gotowej masy dodajemy truskawki. Delikatnie mieszamy.
Śmietanką przekładamy upieczone francuskie ciasta. Na wierzch dajemy ponacinane ciasto. Całość przed dekorujemy połówkami truskawek.
monikaT83
jaga85
Dziękuję:)