Sposób przygotowania:
Torcik śmietankowo serowy
Pieczemy biszkopt w tortownicy28 cm. Oddzielamy białka od żółtek ,białka ubijamy na sztywno dodając stopniowo cukier cały czas ubijamy.Do ubitych białek dodajemy żółtka jeszcze chwilę ubijamy,do masy dodajemy przesianą mąkę kakao i proszek do pieczenia ,delikatnie wymieszać wylać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.Tortownicę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20-25 minut 175 st.Upieczony biszkopt studzimy a najlepiej jest upiec dzień wcześniej. Do galaretki dodajemy 2 łyżeczki żelatyny zalewamy wrzątkiem wody 1 szklanka mieszamy i lekko studzimy Serek przełożyć do miski dodać cukier i sok z cytryny wymieszać mikserem do tego wlać rozpuszczoną galaretkę wymieszać mikserem odstawić aż zacznie tężec. Biszkopt można lekko posmarować marmoladą lub dżemem. Ubić śmietanę do tego wlewać tężejącą masę wymieszać mikserem ,wylać na biszkopt górę wyrównać ,włożyć na jakiś czas do lodówki.Przygotować galaretkę do której dodać łyżeczkę żelatyny wymieszać dobrze ,na masę wyłożyć kostki ananasa i zalać tężejącą galaretką.Tort trzymać w lodówce.POLECAM! ! !
zbysiowa
edytaha
Oj fajny ten serniczek :)
gosia56
Dziękuję bardzo.....)
marietta
gusia1000