Sposób przygotowania:
Torcik truskawkowy Ani
Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę z odrobiną soli. Natomiast żółtka ucieramy z cukrem i dodajemy do nich mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i zmielonymi migdałami. Dzielimy na dwie części jedną dajemy na spód foremek wysmarowanych masłem i posypanych zmielonymi migdałami , a drugą delikatnie mieszamy z pianą i kładziemy na tę pierwszą. Foremki wypełniamy ciastem do 2/3 ich pojemności, gdyż w czasie pieczenia ciasto rośnie.Pieczemy przez ok 20 w tem 180oC. Po upieczeniu i wystudzeniu, wyjmujemy z foremek. Śmietanę ubić z cukrem, posmarować torciki.Poukładać na nich truskawki i zalać lekko tężejącą galaretką i posypać pistacjami. Włożyć na ok 2 godziny do lodówki w celu stężenia wszystkich składników.