Sposób przygotowania:
Torcik warstwowy z jajek i margaryny
I warstwa: Żółtka i 1 jajko ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Margarynę rozpuścić na małym ogniu. Żelatynę rozprowadzić w małej ilości wrzątku.
Do ubitej masy jajecznej wlać przestudzoną margarynę i żelatynę. Wszystko dokładnie połączyć.
Masę wylać do opłukanej zimną wodą tortownicy, odstawić aż stężeje.
II warstwa: białka ubić z cukrem na sztywną pianę, wsypać kakao. Wlać rozpuszczoną na małym ogniu i przestudzoną margarynę, a także rozprowadzoną w małej ilości wrzątku i przestudzoną żelatynę.
Masę wylać na twardą już I warstwę.
III warstwa: białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać rozpuszczoną i przestudzoną margarynę, a także rozprowadzoną w małej ilości wrzątku przestudzoną żelatynę. Wlać na twardą już II warstwę.
IV warstwa: galaretkę przyrządzić według przepisu podanego na opakowaniu. Na twardej III warstwie ułożyć dowolne owoce (mogą być z puszki), zalać krzepnącą galaretką.
Torcik wstawić do lodówki.
Do ubitej masy jajecznej wlać przestudzoną margarynę i żelatynę. Wszystko dokładnie połączyć.
Masę wylać do opłukanej zimną wodą tortownicy, odstawić aż stężeje.
II warstwa: białka ubić z cukrem na sztywną pianę, wsypać kakao. Wlać rozpuszczoną na małym ogniu i przestudzoną margarynę, a także rozprowadzoną w małej ilości wrzątku i przestudzoną żelatynę.
Masę wylać na twardą już I warstwę.
III warstwa: białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać rozpuszczoną i przestudzoną margarynę, a także rozprowadzoną w małej ilości wrzątku przestudzoną żelatynę. Wlać na twardą już II warstwę.
IV warstwa: galaretkę przyrządzić według przepisu podanego na opakowaniu. Na twardej III warstwie ułożyć dowolne owoce (mogą być z puszki), zalać krzepnącą galaretką.
Torcik wstawić do lodówki.