Sposób przygotowania:
Torcik z bita śmietaną
Pieczemy biszkopt. Jajka myjemy osuszamy rozbijamy .Oddzielamy żółtka od białek.Żółtka mieszamy z cukrem waniliowym (jedno małe opakowanie) . Białka ubijamy z odrobina soli ,dodając pomału cukier. Gdy białka ubite są na sztywno dodajemy przesiana mąkę z proszkiem do pieczenia. Lekko mieszamy i dodajemy żółtka wcześniej wymieszane z cukrem pudrem . Mieszamy . Wlewamy do tortownicy pieczemy w 180 stopniach 40 min . Po upieczeniu biszkopt odkładamy do wystygnięcia ,następnie przekrawamy na 3 blaty . Jabłka obieramy kroimy drobno smażymy chwilę w rondelku gdy robią się miękkie wsypujemy do nich galaretkę mieszamy aż się rozpuści. Ciepłą masę nakąłdamy na jeden blat biszkoptu.Nakrywamy drugim biszkoptem , odstawiamy do lodówki. Gdy zastygnie kolejny biszkopt smarujemy konfiturą wiśniową . Nakrywamy biszkoptem . Śmietanę 30 procent ubijamy z cukrem i fixem nakładamy na biszkopt. Na wierzch posypujemy poruszonymi ciastkami . Wstawiamy do lodówki. Podajemy po kilku godzinach od przygotowania.