Sposób przygotowania:
Torcik z kaszą manną
1. Kasze manną wsypać do gotującego się mleka i podgrzewać przez 10 minut na wolnym ogniu, ciągle mieszając. Następnie kasze odstawić do wystudzenia. 2. Miękką margarynę lub masło utrzeć z cukrem pudrem do momentu powstania puchu. Do wystudzonej kaszy mannej wbić 1 jajko. Następnie do puchu z tłuszczu i cukru pudru dodawać małymi porcjami masę z kaszy mannej, cały czas ucierając 3. Tortownice o średnicy 21 cm. wyłożyć folią aluminiową. Na dnie blachy ułożyć okrągłe biszkopty. Przykryć je masą z kaszy. 4. Całość wstawić do lodówki, aby masa stężała. Galaretkę przyrządzić według przepisu na opakowaniu. Odstawić do lekkiego stężenia. Brzoskwinie osączyć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki. 5. Cząstki brzoskwiń ułożyć na masie. Całość zalać tężejącą galaretką. Torcik ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin.