lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Torcik z konfitur i śmietany

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Torcik wyszedł bardzo smaczny lekki :)

Torcik z konfitur i śmietany Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Torcik z konfitur i śmietany

 

  • 6 jaj
  • śmietana 12% 400 gram
  • wiórka kokosowe 200 gram
  • mak 1 szklanka
  • cukier pół szklanki do ciasta
  • 2 łyżki cukru do śmietany
  • Konfitura z wiśni Premium Rosa 200 gram
  • żelatyna 3 łyżeczki do śmietany

Sposób przygotowania:

Torcik z konfitur i śmietany
Jaja ubijamy z cukrem pudrem . Mak i wiórka kokosowe na przemian dodajemy i delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy do formy prostokątnej wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w 170 stopniach . Po wystudzeniu przecinamy placek na połowę . Żelatynę wsypujemy do garnuszka i zalewamy zimna woda tak 100 mili czekamy aż napęcznieje i podgrzewamy na gazie do rozpuszczenia . Śmietanę miksujemy dodajemy płynna ostudzona żelatynę .Wstawiamy na 10 minut do lodówki wyjmujemy konfitury wykładamy na pierwszy placek połowę na to śmietanę całą przykrywamy drugim plackiem i wykładamy konfiturę na wierzch Smacznego
Torcik z konfitur i śmietany
przekladamy konfiturą i smietaną naprawde superowe ciacho

Tagi:

ciasto mak