gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Torcik z masą krówkową

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszne i szybkie ciasto do kawy

Torcik z masą krówkową Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Torcik z masą krówkową

 

  • 6 jajek
  • 5 łyżek mąki
  • 1 łyżka kakao
  • 5 łyżek cukru
  • szczypta proszku do pieczenia
  • 1 puszka masy krówkowej 510 gr
  • 30 dkg margaryny
  • wiórki kokosowe do ozdoby albo prażony słonecznik

 

Sposób przygotowania:

Torcik z masą krówkową
Białka oddzielamy od zółtek ,ubijamy białka dodajemy stopniowo cukier cały czas ubijamy.Do ubitych białek dodajemy żółtka jeszcze trochę miksujemy.Do jajek dodajemy przesianą mąkę,kakao i proszek do pieczenia. Całość delikatnie wymieszać,ciasto dać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Blachę wielkość25/40 cm wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st na 20 minut.Biszkopt studzimy i kroimy na 3 paski. Margarynę ubijamy do białości dodajemy po łyżce masy krówkowej,robimy krem.Kremem smarujemy dolny pasek,kładziemy następny znowu smaryjemy kremem,kładziemy górny pasek .Kremem smarujemy górę i boki ciasta ,górę i boki dekorujemy wiórkami kokosowymi lub uprazonym na suchej patelni słonecznikiem. POLOECAM !!!
Torcik z masą krówkową
Pyszny i szybko do zrobienia krem krówkowy z ubitą do białości margaryną
Torcik z masą krówkową
Do kremu polecam masę krówkową 510 g firmy GOSTYN.

Tagi:

jajko jajka