Sposób przygotowania:
Torcik z masą krówkową
Białka oddzielamy od zółtek ,ubijamy białka dodajemy stopniowo cukier cały czas ubijamy.Do ubitych białek dodajemy żółtka jeszcze trochę miksujemy.Do jajek dodajemy przesianą mąkę,kakao i proszek do pieczenia. Całość delikatnie wymieszać,ciasto dać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Blachę wielkość25/40 cm wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st na 20 minut.Biszkopt studzimy i kroimy na 3 paski. Margarynę ubijamy do białości dodajemy po łyżce masy krówkowej,robimy krem.Kremem smarujemy dolny pasek,kładziemy następny znowu smaryjemy kremem,kładziemy górny pasek .Kremem smarujemy górę i boki ciasta ,górę i boki dekorujemy wiórkami kokosowymi lub uprazonym na suchej patelni słonecznikiem. POLOECAM !!!
gusia1000