Sposób przygotowania:
Torcik z musem truskawkowym
Wykonanie biszkoptu
Do miski wbijamy białka ubijamy dodajemy stopniowo cukier.
Do dobrze ubitej piany dodajemy żółtka i chwilę ubijamy.
Do masy wsypujemy przesiane mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia mieszamy ale juz ręcznie.
Masę wlewamy do tortownicy 28 cm wyłożonej papierem.
Pieczemy 175 st około 20 minut.
Przygotowanie musu truskawkowego .
Truskawki myjemy obieramy z szypułek miksujemy w garnku.
Masę truskawkową zagotowujemy wsypujemy dwie galaretki truskawkowe mieszamy studzimy.
Żęlatynę rozpuszczamy w małej ilości zimnej wody mieszamy aż napęcznieje zalewamy wrzącą wodą mieszamy i studzimy.
Ubijamy śmietanę z cukrem na koniec wlewamy żelatynę.
Śmietanę wylewamy na biszkopt .
Na śmietanę wylewamy chłodny tężejący mus truskawkowy.
Galaretkę przezroczystą o smaku truskawkowym przygotowujemy według przepisu na opakowaniu tężejącą wylewamy na mus truskawkowy.
Ciasto wstawiamy do lodówki aby dobrze stężało.
POLECAM !!!!
Do miski wbijamy białka ubijamy dodajemy stopniowo cukier.
Do dobrze ubitej piany dodajemy żółtka i chwilę ubijamy.
Do masy wsypujemy przesiane mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia mieszamy ale juz ręcznie.
Masę wlewamy do tortownicy 28 cm wyłożonej papierem.
Pieczemy 175 st około 20 minut.
Przygotowanie musu truskawkowego .
Truskawki myjemy obieramy z szypułek miksujemy w garnku.
Masę truskawkową zagotowujemy wsypujemy dwie galaretki truskawkowe mieszamy studzimy.
Żęlatynę rozpuszczamy w małej ilości zimnej wody mieszamy aż napęcznieje zalewamy wrzącą wodą mieszamy i studzimy.
Ubijamy śmietanę z cukrem na koniec wlewamy żelatynę.
Śmietanę wylewamy na biszkopt .
Na śmietanę wylewamy chłodny tężejący mus truskawkowy.
Galaretkę przezroczystą o smaku truskawkowym przygotowujemy według przepisu na opakowaniu tężejącą wylewamy na mus truskawkowy.
Ciasto wstawiamy do lodówki aby dobrze stężało.
POLECAM !!!!
gusia1000
gosia56
Bardzo dziękuję za miły komentarz