Sposób przygotowania:
Torcik z owocami
Ciasto:
Mąkę wymieszać z cukrem dodać żółtko i drobno pokrojona margarynę - zagnieść ciasto( jeśli będzie zbyt suche dodać troszkę zimnej wody). Ciastem wylepić tortownicę również brzegi i wstawić do lodówki na kilka godzinę.
Krem:
Budyń ugotować na 350ml mleka i z 60g cukru. Odstawić do ostygnięcia.Wyłożenie: Śmietanę w temperaturze pokojowej utrzeć z budyniem a następnie dodać owoce i wymieszać łyżką. Krem wylać na ciasto i wyrównać powierzchnie. Piec ok 60minut w temp 170 stopni.
Radzę śmietanę wyciągnąć z lodówki wcześniej aby się ogrzała i była w tej samej temp co budyń i owoce. Inaczej może się zawzyc.
Mąkę wymieszać z cukrem dodać żółtko i drobno pokrojona margarynę - zagnieść ciasto( jeśli będzie zbyt suche dodać troszkę zimnej wody). Ciastem wylepić tortownicę również brzegi i wstawić do lodówki na kilka godzinę.
Krem:
Budyń ugotować na 350ml mleka i z 60g cukru. Odstawić do ostygnięcia.Wyłożenie: Śmietanę w temperaturze pokojowej utrzeć z budyniem a następnie dodać owoce i wymieszać łyżką. Krem wylać na ciasto i wyrównać powierzchnie. Piec ok 60minut w temp 170 stopni.
Radzę śmietanę wyciągnąć z lodówki wcześniej aby się ogrzała i była w tej samej temp co budyń i owoce. Inaczej może się zawzyc.