ADAIDA

ADAIDA

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Torcik z sercem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo smaczny.Doskonały na walentynki.

Torcik z sercem

Składniki:

Torcik z sercem

 

  • CIASTO:
  • 12 jajek
  • 6 łyżek wody
  • 4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3,5 szkl. mąki
  • 2 szkl. cukru pudru
  • czerwony barwnik

 

  • MASA:
  • 1/2 kg margaryny
  • 2 budynie śmietankowe
  • 1,5 szkl. cukru pudru]
  • 3 szkl. mleka
  • 50 ml wódki
  • czerwony barwnik
  • poncz do nasączenia

 

Sposób przygotowania:

Torcik z sercem
1.CIASTO: Jajka ubij z cukrem, połącz z resztą składników.Podziel na 4 części.Jedną wymieszaj z barwnikiem.Upiecz oddzielnie 4 placki w formie o śr.20 cm. 2.MASA: Budynie ugotuj na mleku według przepisu na opakowaniu..Ostudź.Margarynę utrzyj z cukrem pudrem na pulchną masę, dodając ostudzony budyń i wódkę.1/4 masy połącz z barwnikiem. 3.Czerwony biszkopt pokrusz.Jasne biszkopty przekrój na dwa placki, skrop ponczem.Po trzy placki przełóż masą.W jednej części wydrąż dół, a w\drugiej górę serca.Napełnij czerwonym biszkoptem, złóż.Ozdób masami, schłodź.