Sposób przygotowania:
Torcik z serem i kremem mascarponeETAP 1:
Masa serowa
Żółtka oddzielić od białek. Żółtka z cukrem pudrem i cukrem waniliowym utrzeć dodając stopniowo ser i olej. Pod koniec wsypać budyń i kaszę mannę, zmiksować.
ETAP 2:
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, połączyć z serem, dodać skórką pomarańczową i aromat, delikatnie wymieszać.
ETAP 3:
Dno tortownicy wyłożyć pergaminem. Dno i boki posmarować masłem, oprószyć bułką tartą, ułożyć biszkopty, wylać masę serową.
ETAP 4:
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut.
ETAP 5:
Galaretkę cytrynową rozpuścić w 150 ml wrzącej wody, ostudzić.
Zimą śmietanę ubić na sztywną pianę, dodając stopniowo serek mascarpone i płynną galaretkę i od razu wyłożyć na zimny sernik.
ETAP 6:
Galaretki malinowe rozpuścić w 3,5 szklanki wrzątku, odłożyć do stężenia.
Na krem ułożyć cząsteczki mandarynek, zalać lekko tężejącą galaretką, odłożyć do lodówki do stężenia.