Sposób przygotowania:
Tort makaronowy z mięsem i pomidorami
Drobno posiekaną cebulę zrumienić na tłuszczu, dodać przecier pomidorowy, wymieszać i chwilę podsmażyć. Gotowane mięso przepuścić przez maszynkę, połączyć z cebulą i przecierem, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimną wodą. Wymieszać z roztrzepanymi jak na jajecznicę jajkami. Połowę makaronu wyłożyć do posmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Na makaron wyłożyć 2/3 farszu, przykryć pozostałym makaronem. Pozostały farsz wyłożyć na wierzch, posypać startym żółtym serem i ozdobić pomidorami koktajlowymi. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiekać w temp 180-190 stopni około 20-30 min
msewka