Sposób przygotowania:
Torciki miodowe Eli
Margarynę i miód roztopić i przestudzić.Dodać resztę składników i wyrobić ciasto.Podzielić na 3 równe części i upiec na małych blachach w temp.180 stopni C.do zrumienienia.
Kaszę manną gotować 3 minuty z mlekiem,ostudzić,mieszając,żeby nie powstały grudy.Margarynę lub masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę.Do masy dodawać po trochu zimny grysik i dalej ucierać.Pierwszy placek posmarować połową kemu,przykryć drugim,rozsmarować resztę kremu,przykryć trzecim plackiem i włożyć do lodówki na noc.Na następny dzień pokroić ciasto na równe prostokąty i posypać kakao.Smacznego!
Kaszę manną gotować 3 minuty z mlekiem,ostudzić,mieszając,żeby nie powstały grudy.Margarynę lub masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę.Do masy dodawać po trochu zimny grysik i dalej ucierać.Pierwszy placek posmarować połową kemu,przykryć drugim,rozsmarować resztę kremu,przykryć trzecim plackiem i włożyć do lodówki na noc.Na następny dzień pokroić ciasto na równe prostokąty i posypać kakao.Smacznego!