eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Torciki miodowe Eli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszne i podzielne ciasto.

Torciki miodowe Eli

Składniki:

Torciki miodowe Eli

 

 

  • Krem:
  • 2i1/2 szklanki mleka
  • 5 łyżek kaszy manny
  • 1 margaryna(może być 25 dkg masła)
  • 15 dkg cukru pudru
  • kilka kropel olejku migdałowego
  • kakao do posypania torcików

Sposób przygotowania:

Torciki miodowe Eli
Margarynę i miód roztopić i przestudzić.Dodać resztę składników i wyrobić ciasto.Podzielić na 3 równe części i upiec na małych blachach w temp.180 stopni C.do zrumienienia.

Kaszę manną gotować 3 minuty z mlekiem,ostudzić,mieszając,żeby nie powstały grudy.Margarynę lub masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę.Do masy dodawać po trochu zimny grysik i dalej ucierać.Pierwszy placek posmarować połową kemu,przykryć drugim,rozsmarować resztę kremu,przykryć trzecim plackiem i włożyć do lodówki na noc.Na następny dzień pokroić ciasto na równe prostokąty i posypać kakao.Smacznego!